Conditii generale pentru inchirieri autoturisme SC FIVE MOTORS ENTERPRISE SRL:

Clientul este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului si semnarea Contractului de inchirieri masini. Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul fara explicatii.

Varsta clientului : Clientul si conducatorii desemnati, mentionati in prezentul contract de inchirieri auto trebuie sa aiba minim 21 de ani si sa fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an.

Plata : Tarifele pentru inchirieri masini sunt stabilite in Euro si contin TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata cash se face in avans, in $, EUR sau lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii. Plata cu carte de credit se accepta pe baza de commission astfel: visa, master card, 2,5% sau american expres 4,5 %. La livrarea masinii inchiriate se solicita o garantie de 200-800 Euro, in functie de clasa masinii inchiriate. Garantia nu va fi returanata clientului, in cazuri de distrugeri ce apar in interiorul sau exteriorul autoturismului inchiriat in buna stare de functionare de caroserie, cu toate documentele, accesoriile din dotarea masinii inchiriate, conform protocolului predare-primire semnat la livrarea masinii.

Garantia se opreste clientului
:

 1. exploatarea improprie a masinii inchiriate, precum si a pagubelor produse asupra motorului, a cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii;
 2. pagubele produse asupra anvelopelor prin taiere
 3. pagubele produse datorita suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;
 4. pagubelor de orice fel produse asupra masinii inchiriate ca o consecinta a conducerii pe drumuri inundate;
 5. pagubelor produse asupra oricaror subsisteme sau componente ale masinii ca o consecinta a nerespectarii regulilor de circulatie si a regulilor privind siguranta traficului, precum si a regulilor referitoare la transportul bagajelor si al aranjarii acestora in timpul transportului;
 6. pagubelor produse banchetelor, mochetei, tapiseriei sau altor elemente interioare ale masinii;
 7. pagubelor produse masinii ca o consecinta a folosirii acesteia in curse, intreceri sau antrenamente;
 8. pagubelor produse asupra masinii daca:
 • accidentul a fost produs din culpa; franciza casco
 • accidentul a fost produs in urma conducerii sub influenta alcoolului, medicamentelor, somniferelor, sau a altor substante care pot afecta capacitatea de concentrare a soferului si a capacitatii de a conduce, precum si in timpulsavarsirii altor delicte privind circulatia pe drumurile publice, desi aceste fapte nu s-au produs pe drumurile publice sau in timpul comiterii altei incalcari ale legii;
 • accidentul s-a produs, iar autorul incearca sa se eschiveze;
 • furt sau tentativa de furt, neconfirmata de Politie sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra spargerii sau a tentativei de spargere; daca persoane din familia clientului sunt implicate in furtul sau pregatirea tentativei de furt sau, in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate.

Carburant si ulei:

Combustibilul nu este inclus in pret si se afla in sarcina clientului. Masina de inchiriat se livreaza cu minim ¼ motorina sau benzina, urmand a fi recuperate in aceeasi stare. La recuperarea masinii inchiriate, pentru combustibilul lipsa, indicat la bord, se calculeaza diferenta si se achita de client la pretul de 1,5 euro\\\\litru. Uleiul si intretinerea vehiculului inchiriat sunt in sarcina proprietarului masinii de inchiriat.

Predare si recuperare masinii:

Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilite de client si mentionata in Contractul de Inchirieri Auto, fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Bucuresti. Livrarea si restituirea masinii de inchiriat se poate efectua si la alte locatii din tara, cu acordul proprietarului si pe baza unui tarif convenit. Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizata in Contractul de inchirieri masini. In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare . La returnarea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntata intre una si trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchirieri Masini se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de mai mult de 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere. La expirarea datei de inchiriere prezentul contract devine nul daca nu s-a convenit altfel. Autoturismul inchiriat se declara furat la Politie daca intarzierea nu se anunta.

Utilizarea autoturismului inchiriat:

Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice. Masina va fi condusa numai pe Drumuri Nationale sau Europene marcate corespunzator. Este interzisa conducerea masinii inhiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.

 • va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si nu le va incredinta altei personae care nu figureaza in contractul de inchirieri masini.
 • nu va folosi autoturismul inchiriat in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci.
 • nu va efectua reparatii asupra autoturismului inchiriat decat la garaje autorizate si numai cu acordul si conform cu instructiunile proprietarului, plata lucrarilor efectuate se ramburseaza pe baza prezentarii facturii eliberate pe numele proprietarului, insotita cu devizul de reparatii.
 • nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact
 • va utilize autovehiculul inchiriat in concordant cu instructiunile de folosire ale autoturismului inchiriat emise de producatorul acestuia.


Asigurari pentru inchirieri auto
:

Masina are asigurare CASCO cu franchiza aceasta find cuprinsa intre 200 si 800 euro
Asigurarea functioneata insotita de urmatoarele documente , in caz de accident este obligatorie declararea acestuia la politie care v-a constata daunele si va elibera documente necesare in caz de accident , avarie sau furt :

 • Raportul politiei cu semnatura si stampila unitatii de politie
 • Specificarea daca a condus sau nu sub influenta alcoolului
 • Autorizatie de reparatii cu nume agent constatator si stampila unitatii de politie

Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehicului. Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile totale de reparatii.

Amenzi de circulatie:

Toate amenzile de circulatie rezultate din nerespectarea de catre client a legilor romane in vigoare vor fi suportate de catre acesta,inclusiv amenzile sosite ulterior (ex.radar, parcare, etc).

La expirarea termenului prevazut in contractul de inchiriere societatea SC FIVE MOTORS ENTERPRISE SRL isi rezerva dreptul de a-si ridica autovehiculul inchiriat chiar si fara acordul clientului.